欢迎访问湖南成考网!本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以湖南省教育考试院www.hneao.edu.cn/为准。
  • 咨询电话:0731-85468015
城市:
成考系统:
所在位置:湖南成考网 > 试题题库 > 专升本 > 正文

2016年湖南成人高考专升本英语考试真题及答案解析(四)

2019-05-08 15:34:44   来源:湖南成考网    点击:
作者:傅老师
  Passage Four

  Ideas about polite behaviour differ from one culture to another.Some societies, such as America and

  Australia,for example, are mobile very open. People

  here change jobs move house quite often. As a m result, they have a lot of relationships that often last only ma short time, they need to get to know people quickly. So it's normal to have friendly conversations with people that they have just met, you can talk about things that other cultures would regard as

  personal.

  On the other hand, there are more crowded less

  mobile societies where long-term relationships are more important. A Malaysian or Mexican business person, for example,will want to get to know you very well before he or she feels happy to start business. But when you do get to know each other, the relationship becomes much deeper than it would in a mobile society.

  To Americans, both Europeans Asians seem cool formal at first. On the other hand, as a passenger from a less mobile society puts it, it's no fun spending several hours next to a stranger who wants to tell you all about his or her life asks you all sorts of

  questions that you don't want to answer.

  Cross-cultural differences aren't just a problem for travelers, but also for people in daily life. Some societies have " universalist'' cultures. These societies strongly respect rules, they treat every person situation in basically the same way. "Particularist" ( 强调特性的)societies also have rules, but they are less important than the society's unwritten ideas about what is right or wrong for a particular situation or a particular person. So the normal rules are changed to fit the needs of the situation or the importance of the person.

  48. What can be learned from Paragraph 1?

  A. People from a mobile society dislike talking about

  personal affairs.

  B. Short-term relationships are common in a mobile

  society.

  C. Americans tend to make more friends than people

  from other cultures.

  D. It is difficult for Americans Australians to

  communicate with strangers.

  答案:B

  49. Who do Malaysians prefer to start business with according to the passage?

  A. Those who talk a lot about themselves.

  B. Those who they know well enough.

  C. Those who enjoy talking with strangers.

  D. Those who want to do business with them.

  答案:B

  50. Which of the following is true about the rules in "particularist" societies?

  A. They change to fit different situations.

  B. People respect obey them completely.

  C. They don't exist.

  D. No one obeys them.

  答案:A

  51. What is the main idea of this passage?

  A. Polite behaviour varies with different cultures.

  B. Less mobile societies have fewer rules.

  C. People from mobile societies are more polite.

  D. Cultural differences are important.

  答案:A

  Passage Five

  Claude-Oscar Monet ( 1840 -- 1926 ) was a French

  artist a leading member of the Impressionist group of painters. Born in Paris, Monet spent his childhood in Le Havre. There he met a local artist, Eugene Boudin. Who encouraged him to become a landscape painter.

  In 1859, Monet went to Paris to study at the

  Academie Suisse. Between 1860 1862, Monet served in the army in Algeria ( 阿尔及利亚 ). He returned to Paris where he met most of the major artists of the era. In 1870, Monet married Camille Doncieux. To escape the Franco-Prnssian war,they moved to London Back to

  France, they settled at Argenteuil, a boating centre on the Seine (塞纳河 ) which drew many other Impressionist painters. Working from nature was a particular symbol of the Impressionist movement, one that Monet valued, reflecting in his paintings the ever-changing impact of light weather conditions.

  In 1872,he visited Le Havre where he painted "An Impression,Sunrise". When exhibited in 1874, part of its title was used by a critic to label the whole movement "Impressionism".

  Monet's wife died in 1879,he set up home with

  Alice Hoschede, the wife of one of his most important

  sponsors. During the 1880s, Monet traveled through France painting a variety of landscapes. He gradually

  became better known for the last 30 years of his life he was regarded as the greatest of the Impressionists.

  From 1890 he began to paint a series (系列 ) of

  pictures of one subject, including "Haystacks" "Rouen

  Cathedral" "Waterlilies". The latter were painted in the fine garden Monet created at his house at Giverny, where he lived from 1883 on. He painted them over and

  over again,most significantly in a series especially for a museum in Paris.

  52. Monet was introduced to art

  A. by an artist in his childhood

  B. by his father in Le Havre

  C. during his short stay in Algeria

  D. during his visit to Paris

  答案:A

  53. Which of the following is true according to the

  passage?

  A. Impressionism was born in London.

  B. Monet was one of the sponsors of Impression

  C. Argenteuil was the birthplace of many impressionists

  D. Impressionist paintings are mainly based on nature

  答案:D

  54. What is said about the painting "An Impression,

  Sunrise"?

  A. It established Monet's fame as an artist for the

  first time.

  B. It invited a lot of strong criticism from the public.

  C. It was painted by Monet Eugene Boudin.

  D. It was the origin of the name "Impressionism".

  答案:D

  55. What do we know about Monet's life since 18907

  A. He painted only for a museum in Paris.

  B. He devoted himself to traveling overseas.

  C. He was influenced by Alice in his painting style.

  D. He focused on paintings of a particular theme.

  答案:D

  V. Daffy Conversation(15 points)

  Directions:Pick out appropriate expressions from the eight choices below complete the following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Lisa:Well, honey, how did you like the opera?

  Henry 56 ?

  Lisa: Of course.

  Henry:To tell the truth, I was bored to death. What a

  ridiculous art form! 57

  Lisa:Hum! 58 ? It was beautiful. you just saw

  one of my favourite operas.

  Henry: 59 ,dear. I know you like opera, but it just

  isn't for me. I'd rather read a novel or watch a movie.

  Lisa=But you don't know how to appreciate opera.60

  Henry=OK,what you're saying may be true.

  56题答案:H

  57题答案:D

  58题答案:G

  59题答案:E

  60题答案:F

  Ⅳ. Writing(25 points)

  Directions: For this part, you are supposed to write an essay in English in 100~120 words based on the following information. Remember to write it clearly.

  61.你(Li Yuan)是班长,准备周末组织全班同学参观历

  史博物馆(the Museum of History)。

  ·周六上午8点全班在校门口集合,乘公共汽车

  前往;

  ·参观时,要认真听讲并记录重要内容;

  ·遵守参观规定,如:馆内不得喧哗、拍照,勿带食品

  饮料入馆;

  ·下周五之前交一份参观报告。

  答案:略。

注:详细内容及信息以湖南省教育招生考试院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 湖南成考网 [https://www.crgkw.hn.cn/]
本文关键词: 成人高考试题   成人高考英语   成考英语  
本文地址:https://www.crgkw.hn.cn/show-1030-6601-1.html

上一篇:2016年湖南成人高考专升本英语考试真题及答案解析(三)
下一篇:2019年湖南成考专升本《医学综合》试题练习及答案一

湖南成人高考提升便捷服务

【考试时间:10月24、25日】

湖南成人高考报名系统 考生查询服务大厅
距2020全国成人高考:仅剩 338
【请广大考生提前备考】
加入湖南成考公众号
湖南成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入湖南成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。