考生在线咨询

湖南成考网微信公众号 江西成考网微信公众号
返回顶部∧
    欢迎访问湖南成考网!本网站为【学考网】旗下网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以湖南省教育考试院www.hneao.edu.cn/为准。
  • 咨询电话:0731-85468015
城市:
成考系统:
所在位置:湖南成考网 > 复习资料 > 学位英语 > 正文

湖南成人学士学位英语阅读理解复习资料(一)

2019-04-20 09:32:09   来源:湖南成考网    点击:
作者:王老师
  【导读】湖南成考网为考生整理2019年湖南成人学士学位英语阅读理解复习材料。想要获得我省成考院校学士学位证书的考生需通过学位英语考试,建议考生提前备考在毕业前顺利通过考试。

  A good modern newspaper is an extraordinary piece of reading. It is remarkable first for what it contains: the range of news from local crime to international politics, from sports to business to fashion to science, and the range of comment and special features(特写)as well, from editorial page to feature article and interviews to criticism of books, art, theater, and music. A newspaper is even more remarkable for the way one reads it: never completely, never straight through, but always by jumping from here to there, in and out, glancing at one piece, reading another article all the way through, reading just a few paragraphs of the next. A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers, but far more than any one reader is interested in. What bring this variety together in one place is its topicality(时事性), its immediate relation to what is happening in your world and your locality now. But immediacy and the speed of production that goes with it mean also that much of what appears in a newspaper has no more than transient(短暂的)value. For all these reasons, no two people really read the same paper: what each person does is to put together out of the pages of that day’s paper, his own selection and sequence, his own newspaper. For all these reasons, reading newspapers efficiently, which means getting what you want from them without missing things you need but without wasting time, demands skill and self-awareness as you modify and apply the techniques of reading.

  1.A modern paper is remarkable for all the following expect its ______.

  A. wide coverage

  B. uniform style

  C. speed in reporting news

  D. popularity

  [答案]B

  【精析】文中第一段第二句话"It is remarkable first for what it contains: the range of news from local crime to international politics, from sports to business to fashion to science, and the range of comment and special features(特写)as well, from editorial page to feature article and interviews to criticism of books, art, theater, and music.提到的是A项的内容,即wide coverage;第四句话A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers…吻合了popularity的特点;第五句...its topicality揭示了其speed in…(C项)的特点,只有B项文中未体现。”故选择B.

  2.According to the passage, the reasons why no two people really read the "same" newspaper is that ______.

  A. people scan for the news they are interested in

  B. different people prefer different newspaper

  C. people are rarely interested in the same thing of news

  D. people have different views about what a good newspaper is

  [答案]A

  【精析】根据文中倒数第二句"For all these reasons, no two people really read the same paper"。

  3.It can be concluded from the passage that newspaper readers ______.

  A. apply reading techniques skillfully

  B. jump from one newspaper to another

  C. appreciate the variety of a newspaper

  D. usually read a newspaper selectively

  [答案]D

  【精析】根据文中第三句"never completely, never straight through, but always by jumping from here to there, in and out, glancing at one piece, reading another article all the way through, reading just a few paragraphs of the next",可知读者读报纸时都是很有选择性的。故选D.

  4.A good newspaper offers “a variety” to readers because ______.

  A. it tries to serve different readers

  B. it has to cover things that happen in a certain locality

  C. readers are difficult to please

  D. readers like to read different newspapers

  [答案]A

  【精析】根据文中"A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers, but far more than any one reader is interested in",故选A.

  5.The best title for this passage would be ______.

  A. The Importance of Newspaper Topicality

  B. The Characteristics of a good Newspaper

  C. The Variety of a Good Newspaper

  D. Some Suggestion on How to Read a Newspaper

  [答案]B

  【精析】根据文章中心句,即开头第一句A good modern newspaper is an extraordinary piece of reading可得出B是正确答案。

注:详细内容及信息以湖南省教育招生考试院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 湖南成考网 [http://www.crgkw.hn.cn/]
本文关键词: 成人高考学位英语   成人高考英语   成考英语  
本文地址:http://www.crgkw.hn.cn/show-1763-6528-1.html

上一篇:湖南成人学士学位英语学习有哪些技巧?
下一篇:湖南成人学士学位英语阅读理解复习资料(二)

湖南成人高考提升便捷服务

【考试时间:10月26、27日】

2019湖南成考报名系统 成人高考常见问题
距2019全国成人高考:仅剩 95
【请广大考生提前备考】
加入湖南成考公众号
湖南成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入湖南成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。